Astma- och Allergiförbundet nominerade till Stora Inneklimatpriset

Astma- och Allergiförbundet är nominerade till Stora Inneklimatpriset år 2012 för sitt arbete med Allergironden. Priset delas ut av slussen.biz och tilldelas ett företag eller en organisation inom inneklimat, energi och vvs, som till kommersiell användning utvecklat en betydelsefull produkt eller tjänst. Vinnaren kommer att tillkännages 12 mars.

– Det är fantastiskt roligt att vi blivit nominerade till detta pris. Ett av vårt förbunds största målsättningar är att sprida kunskap och öka förståelsen för hur det är att leva med astma, allergi eller annan överkänslighet. Med denna nominering kommer vi ytterligare en bit på vägen, säger Ingalill Bjöörn, förbundsordförande Astma- och Allergiförbundet.

Allergironden är ett digitalt arbetsverktyg som Astma- och Allergiförbundet tagit fram i syfte att hjälpa skolor och förskolor att hitta och åtgärda allergirisker i sin arbetsmiljö. Ronden består av en checklista med frågor att besvara, och brister noteras i en handlingsplan. Mer information finns på http://allergironden.se/